Kapusta z marchewką i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Biała kapusta zasmażana z marchewką, jabłkiem i koperkiem to pyszny dodatek do dania z mięsem. Polecam.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników:

  • kapusta biała

    0.5 kg
  • jabłko winne

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Kapusta z marchewką i jabłkiem foto
Poszatkowaną kapustę i startą na tarce o dużych oczkach marchew zalać szklanką wody i gotować około 15 minut.
Następnie do kapusty dodać pokrojone w kostkę obrane jabłko, odrobinę soli i octu, gotować do miękkości kapusty.
Krok 2 - Kapusta z marchewką i jabłkiem foto
Z mąki i oleju zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą, zagotować.
Koperek umyć i posiekać, wsypać do ugotowanej kapusty, wymieszać, doprawić do smaku octem i solą.
IKrakowianka
Soli i octu do kapusty dodawać według swojego uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 29.01.2019 18:51
Podoba mi się przepis na taką kapustę.
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 12:05
Smakowita kapustka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat