Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z marchewką i jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Biała kapusta zasmażana z marchewką, jabłkiem i koperkiem to pyszny dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Składniki:

Lista składników:

kapusta biała 0.5 kg
jabłko winne 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
koperek świeży 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
ocet jabłkowy 1 łyżka

Porada

Soli i octu do kapusty dodawać według swojego uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z marchewką i jabłkiem

Sposób przygotowania:

1
Poszatkowaną kapustę i startą na tarce o dużych oczkach marchew zalać szklanką wody i gotować około 15 minut.
Następnie do kapusty dodać pokrojone w kostkę obrane jabłko, odrobinę soli i octu, gotować do miękkości kapusty.
Krok 1 - Kapusta z marchewką i jabłkiem foto
2
Z mąki i oleju zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą, zagotować.
Koperek umyć i posiekać, wsypać do ugotowanej kapusty, wymieszać, doprawić do smaku octem i solą.
Krok 2 - Kapusta z marchewką i jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 18:51
Podoba mi się przepis na taką kapustę.
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 12:05
Smakowita kapustka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak