Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
kapusta czerwona 30 dag
marchewka 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
ogórek kiszony 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
szczypiorek siekany 2 łyżki
jabłka 1 szt
cebula 1 szt
jogurt grecki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem

Kapusty poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, wsypać odrobinę soli, dodać ocet i gotować około 5-7 minut, odcedzić, ostudzić. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z jogurtem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.04.2013 22:55
bardzo podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak