Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA Z KIEŁBASĄ, WARZYWAMI I ŚMIETANĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dag
marchew mała
cebula 2 większe
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1/2 dużej
kiełbasa 20 dag
olej 3 łyżki
śmietana 2 płaskie łyzki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól i pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA Z KIEŁBASĄ, WARZYWAMI I ŚMIETANĄ

Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry.
Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około 7 minut.
Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut.
Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut.
Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak