Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta kiszona 200 g
kiełbasa chuda 3 pętka
baleron 250 g
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
kostka rosołowa 1 szt
kostka mięsna 1 szt
marchewka 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
udka kurczaka 2 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą i kurczakiem

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody,wrzucamy udka,pokrojoną słodką kapustę,startą marchewkę,przyprawy i kostki.Wszystko gotujemy na dużym ogniu pod przykryciem.Gdy udka będą miękkie wyciągamy je z garnka i oddzielamy mięso od kości.Oddzielone mięso wrzucamy z powrotem do garnka.Gdy kapusta będzie miękka dodajemy kiszoną kapustę.Kiełbasę i baleron kroimy w kostkę,podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka.Wszystko dusimy pod przykryciem na małym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 13.02.2011 21:28
Fajne danie
buksiak12 22.09.2010 18:08
mniam
Dorota71 22.09.2010 17:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak