Kapusta z grzybami w naleśniku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    200 gram
  • grzyby suszone

    2 garście
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • woda

    1-1,5 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • olej

    0,5 szklanki
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • Bulion grzybowy

    1 szt
  • kapusta kiszona

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę,dodać 3 jajka,mleko,wodę,olej,proszek do pieczenia i sól do smaku.Wszystko dokładnie zmiksować i smażyć na nasmarowanej tłuszczem patelni.Usmażone placki ostudzić,następnie w każdy placek zawinąć farsz z kapusty i grzybów,obtoczyć naleśnik w roztrzepanym i osolonym jajku,następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Farsz:Do garnka wlać 3 szklanki wody,wrzucić pokrojoną słodką i kwaśną kapustę,dodać umyte grzyby,kostkę rosołową grzybową.Wszystko gotować do miękkości.Po ugotowaniu kapustę i grzyby odsączyć od wody,rozdrobnić wg uznania,doprawić pieprzem i solą do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 16.06.2011 19:54
pyszne jedzonko.....
Grażyna13 29.04.2011 18:06
Pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat