Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami na śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 szt.
śmietana 1 szklanka
masło 5 dag
mąka 1 łyżka
sól do smaku
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami na śmietanie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Suszone grzyby namoczyć na noc. Następnie ugotować i zalać kapustę wywarem.
Krok 1 - Kapusta z grzybami na śmietanie foto
2
Grzyby położyć na kapuście, posolić do smaku i gotować przez 1 godzinę na wolnym ogniu. Następnie wlać śmietanę, zaprawić mąką z masłem (zasmażką).
Krok 2 - Kapusta z grzybami na śmietanie foto
3
Wymieszać, przykryć i dogotować kapustę do miękkości.
Krok 3 - Kapusta z grzybami na śmietanie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.03.2014 20:35
ciekawe połączenie :)
blankkaa 04.03.2014 19:52
Świetne połączenie, kapusta, grzybki i śmietana- musi być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak