Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami jako farsz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
grzyby suszone 20 g
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cząber
kminek Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kolendra Prymat do smaku

Porada

Kapusta idealnie nadaje się na farsz do pierogów, calzonów, krokietów.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami jako farsz

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy w wodzie 3-4h, a najlepiej całą noc.

Kapustę wkładamy do miski. Dodajemy przyprawy, mieszamy.
Krok 1 - Kapusta z grzybami jako farsz foto
2
Grzyby wrzucamy do garnka (wraz z wodą z moczenia) i gotujemy 30-45 minut.
Odcedzamy, nie wylewając wody z gotowania.
Do wody wrzucamy kapustę i gotujemy około godziny, mieszając.
Krok 2 - Kapusta z grzybami jako farsz foto
3
Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do kapusty i mieszamy.
Dusimy pod przykryciem około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
Odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 3 - Kapusta z grzybami jako farsz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.03.2015 07:40
świetny farsz
Motorek 03.03.2015 07:51
bardzo dobra
IZABELA29 02.03.2015 12:37
Pyszna taka kapustka
adelajda 02.03.2015 12:14
Do pierogów super :)
jasiek 01.03.2015 23:06
dobre też na łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak