Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i suszonymi śliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
śliwki suszone 1 garść
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i suszonymi śliwkami

Prawdziwki zalej gorącą wodą i odstaw na 45 minut. Kapustę opłucz w zimnej wodzie jeśli jest bardzo kwaśna. Zalej wodą i gotuj do miękkości (ok. 45 minut) w lekko osolonej wodzie. Odcedź. W czasie gdy kapusta się gotuje posiekaj cebulę i zeszklij ją na oleju. Śliwki i prawdziwki pokrój w paseczki. Kapustę odcedź, wymieszaj z cebulą, śliwkami i prawdziwkami. Dopraw do smaku solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 18.01.2013 21:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak