Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i majerankiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
masło klarowane 1 łyżka
cebula biała 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
grzyby leśne 400 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i majerankiem

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy przez noc. Gotujemy.
Krok 1 - Kapusta z grzybami i majerankiem foto
2
Cebulę drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebulkę.
Krok 2 - Kapusta z grzybami i majerankiem foto
3
Dodajemy łyżkę mąki i podlewamy niewielka ilością wywaru z gotowania grzybów.
Krok 3 - Kapusta z grzybami i majerankiem foto
4
Dodajemy posiekaną kapustę kiszoną z marchewką i gotujemy pod przykryciem podlewając pewien czas wywarem z grzybków. Kiedy kapusta będzie półmiękka dodajemy grzyby. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem oraz majerankiem. Najlepiej smakuje następnego dnia kiedy smaki dobrze się połączą.
Krok 4 - Kapusta z grzybami i majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.10.2014 21:48
pycha,bardzo lubię
Kejti 25.10.2014 13:06
Mniam,pyszna kapustka :-)
mysza75 23.10.2014 10:24
bardzo lubię taką kapuchę pycha
Renata9 22.10.2014 21:48
bardzo smaczna kapusta
IKrakowianka 22.10.2014 21:02
fajne połączenie
Christopher 22.10.2014 19:59
Lubię taka kapustę.
marcia7 22.10.2014 19:48
pięknie z całymi grzybami
Marta Ryżek-Kalkowska 22.10.2014 19:15
kapusta pycha, mi usunęli taki przepis jak dodałam :(
monikalangier 22.10.2014 18:39
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak