Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarenka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 5 dkg
kapusta kiszona 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody na całą noc. Kapustę posiekać, włożyć do rondla i zalać gorącą wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 30 minut. Dodać liście i ziela. Ugotowac grzyby, dodać je do kapusty, wymiesząć, gotować do miękkości. Nadmiar wody odparować. Dodać masło, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.11.2011 00:14
smaczna, pachnąca grzybkami
mikrusiak 02.01.2011 19:52
to chyba każdy zna... chociażby po nazwie :) polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak