Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 5 szt
ząbek czosnku 3 szt
grzyby suszone 2 garści
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i gotować do miękkości. Grzyby zalać wrzącą wodą i odstawić na 1 h, po tym czasie odcedzić (pozostawiając wodę z grzybów) i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać i wszystko razem zeszklić na oleju. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić ją a następnie ponownie postawić na ogniu, dodać grzyby, wodę z grzybów, podsmażoną cebulkę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym oraz solą i całość dusić na małym ogniu ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 08.01.2016 12:54
lubię taką kapustkę))
gusia1000 21.12.2015 23:22
Dobra taka.
Janina 21.12.2015 20:52
Zapachniało wigilią;))
Wacław 21.12.2015 13:45
bardzo lubię taką kapustę :-)
Renata9 20.12.2015 21:48
Lubię taką kapustę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak