Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt
  • cebula

    5 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • grzyby suszone

    2 garści
  • sól

  • pieprz ziołowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i gotować do miękkości. Grzyby zalać wrzącą wodą i odstawić na 1 h, po tym czasie odcedzić (pozostawiając wodę z grzybów) i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać i wszystko razem zeszklić na oleju. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić ją a następnie ponownie postawić na ogniu, dodać grzyby, wodę z grzybów, podsmażoną cebulkę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym oraz solą i całość dusić na małym ogniu ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

08.01.2016 12:54
lubię taką kapustkę))

gusia1000

21.12.2015 23:22
Dobra taka.

Janina

21.12.2015 20:52
Zapachniało wigilią;))

Wacław

21.12.2015 13:45
bardzo lubię taką kapustę :-)

Renata9

20.12.2015 21:48
Lubię taką kapustę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat