Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
podgrzybki suszone 300 gram
pieprz
sól
cukier 1 łyżeczka
oliwa 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę kiszoną płuczemy i odcedzamy, po czym zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Grzyby dokładnie płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do czasu, aż będą miękkie. Odcedzamy. Miękką kapustę także odcedzamy, wlewamy oliwę i dodajemy grzybki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszając mocno podgrzewamy. Tak przygotowaną kapustę z grzybami podaję jako jedno z dań wigilijnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.04.2014 14:33
pyszna jest taka kapusta
SmacznaPyza 30.12.2013 21:37
ja zastanawiam się tylko co ze smakiem dania gdy kapusta wypłukana a wywar z grzybów wylany...
gosia1988 27.12.2013 15:04
SmacznaPyza ja akurat wywar z grzybów odcedzam i wylewam; nie dodaję go do kapusty
SmacznaPyza 27.12.2013 14:26
co z wywarem z grzybów czyli prawie całym ich smakiem ?
Janina 27.12.2013 11:30
Smaczna kapusta;)
smerfna_chatka 27.12.2013 10:40
wygląda obłednie
patryska76 27.12.2013 10:39
Moje smaki ;-)
Alex_M 27.12.2013 10:25
smaczna kapustka :)
babajaga1969 27.12.2013 10:25
lubię taką
Joannasz3190 27.12.2013 10:25
Lubię taką :)
pierniczkowo 27.12.2013 10:23
bardzo lubię :)
Megg 27.12.2013 10:15
smaczna kapusta z grzybami
gosia56 27.12.2013 10:07
super taka kapustka
Patriszja
Patriszja 27.12.2013 08:58
ładnie i smacznie :)
fotoviderek 27.12.2013 07:15
Pyszności :)
w mojej kuchni 27.12.2013 06:51
same smakołyki na talerzu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak