Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
oliwa
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. zmielonych
grzyby suszone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy wodą i moczymy. Kapustę przepłukujemy, aby nie była zbyt kwaśna i drobno kroimy. Przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz jałowiec. Gotujemy około 20 minut.
Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
2
Grzyby drobno kroimy i razem z wodą, w której się moczyły dodajemy do kapusty. Dusimy na małym ogniu. Cebulę siekamy, podsmażamy na oliwie. Dodajemy do kapusty. Całość dusimy do momentu aż kapusta i grzyby będą miękkie.
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
3
Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do kapusty. Chwilą gotujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.03.2014 08:46
bardzo dobra
RenataZ-et 30.12.2013 20:29
super smak
kate.500 18.12.2013 08:07
smaczna kapustka
Alex_M 17.12.2013 10:11
smaczna kapustka
olkaaa 17.12.2013 07:36
bardzo lubię
pawel123 16.12.2013 14:00
smakowitości
gosia56 16.12.2013 13:22
na pewno pyszne
dodi 16.12.2013 12:20
bardzo dobra
kasiaw 16.12.2013 11:33
super smaczna kapusta
Piotr-21 16.12.2013 11:27
pyszne danie
eMMe 16.12.2013 11:07
Pycha, bardzo lubię taką:)
Barbara/zuza22_85 16.12.2013 11:04
bardzo apetyczna
ONY_za_kare 16.12.2013 10:53
pysznosci!
Megg 16.12.2013 10:32
lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak