Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • kapusta biała

    0,5 główki
  • cebula

    1 szt
  • olej

    kilka łyżek
  • pieprz mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • grzyby suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
Grzyby namoczyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w wodzie której się moczyły z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzić ale wodę zachować.
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
Kiszoną kapustę zalać wodą od grzybów i ugotować z dodatkiem liścia i ziela. Białą kapustę poszatkować i sparzyć.
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, następnie zeszklić na oleju, dodać obie kapusty i grzyby. Wszystko wymieszać i podsmażyć jeszcze chwile i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 31.12.2012 00:00
uwielbiam taką kapustkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat