Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
kapusta biała 0,5 główki
cebula 1 szt
olej kilka łyżek
pieprz mielony do smaku
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w wodzie której się moczyły z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzić ale wodę zachować.
Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
2
Kiszoną kapustę zalać wodą od grzybów i ugotować z dodatkiem liścia i ziela. Białą kapustę poszatkować i sparzyć.
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
3
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, następnie zeszklić na oleju, dodać obie kapusty i grzyby. Wszystko wymieszać i podsmażyć jeszcze chwile i doprawić do smaku.
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 31.12.2012 00:00
uwielbiam taką kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak