Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
podgrzybki suszone 2 garście
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 kulek
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju na głębokiej patelni. Dodać pokrojoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie. Całość smażyć ok. pól godziny od czasu do czasu mieszając i wlewając wodę, gdy kapusta będzie "przystawać" do patelni.
Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
2
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie, a następnie dodać do kapusty. Całość smażyć ok.2 godzin od czasu do czasu mieszając i wlewając wodę, gdy kapusta będzie "przystawać" do patelni.
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
3
Doprawić do smaku pieprzem. Ja daję dość dużo, by była pikantna.
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.12.2012 11:02
uwielbiam taką kapustę
jozefinach 20.12.2012 13:01
Uwielbiam.
Katarzyna/kate1980 11.12.2012 21:26
super
treonina 11.12.2012 15:00
spore te grzybki! coś wspaniałego!
ALAGOR 05.12.2012 11:22
pycha
IwonaKa 04.12.2012 21:01
mniam..robię taką na wigilię
Kekerboom 04.12.2012 20:52
uwielbiam
kasiaw 04.12.2012 20:51
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak