Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grochem po mojemu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 5 ziaren
sól do smaku
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grochem po mojemu

Groch namocz w wodzie około 10 godzin, ugotuj do momentu aż się rozgotuje. Kapustę wypłukać, włożyć do garnka zalać zimną wodą tak by kapusta była w niej zanurzona. Jak zacznie się gotować kapusta dodaj do niej wszystkie przyprawy i gotuj do momentu aż będzie miękka, od czasu do czasu zaglądaj do niej i zamieszaj by nie przywarła do garnka. Jak groch jest już rozgotowany dodaj go do kapusty i dobrze wymieszaj, kapustę gotuj jeszcze razem z grochem 40 minut, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą wazie konieczności. Na koniec gdy zajdzie taka potrzeba dopraw solą i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.06.2013 10:14
ja nie gotuję takiej kapusty ale moja mama zawsze gotowała taką kapustę na wigilię.
meg1984 14.05.2013 21:23
lubię takie dania z kapusty
Milena87 11.05.2013 11:20
fajne danie
kate.500 09.05.2013 07:43
pyszne jedzonko
Aleksandra/Olcia 07.05.2013 20:01
świątecznie,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak