Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem na żeberkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dkg
marchewki 2
cebula 2
grzyby suszone 1 garść
groch 50 dkg
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 5
kapusta kwaszona 1,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem na żeberkach

Groch namoczyć 2 godziny wcześniej, po tym czasie lekko posolić i ugotować.

Kapustę przełożyć do garnka, dodać pokrojone żeberka, grzyby, pokrojoną cebulę, startą marchew oraz listek, zalać wodą.
Wszystko gotujemy do miękkości.

Z ugotowanej kapusty wyjąć żeberka i usunąć kości, pokroić mięso i wrzucić do kapusty. Dodać ugotowany groch i gotować na małym ogniu około 15 minut, mieszając, przyprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 28.02.2013 19:36
Uwialbiam kapustę z grochem. Co prawda w trochę innej (bezmięsnej) wersji ala ta też mi się podoba. Może wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak