Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grochem i kasza jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
cebula 1 szt
fasola 1 szkl
marchew 1 szt
ziemniaki 5 SZT
grzyby suszone 5 szt
kasza jęczmienna 1/2 szkl
tymianek
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kminek
sok pomidorowy 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grochem i kasza jaglaną

Kapustę odgotować i odcisnąć. GRoch i kaszę ugotować w osobnych garnkach.Warzywa obrac i pokroić w kostkę, zalać wodą dodac grzyby, kostkę rosołową, liść, ziele i gotować do miękkości. Gdy będa juz miękkie dodać do nich kapustę, kaszę i groch. Wymieszać i dodać sok pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 26.07.2014 18:57
pyszna na obiad
JOANNA16 04.07.2014 22:46
na pewno pyszna taka kapustka))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak