Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
grzyby suszone 5 szt
groch 1 szkl
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch wypłukać, namoczyć na około 3 godz, po czym ugotować w tej samej wodzie , dodać majeranek, sól.pieprz. Grzyby namoczyć przez kilka godz, ugotować również w tej samej wodzie , odcedzić. Kapustę drobno posiekać, zalać wywarem z grzybów i, dodać pokrojone grzyby, ugotować. Cebulę pokroić drobno w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty, połączyć z grochem i jeszcze chwilę gotować. Doprawić do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.05.2016 18:04
uwielbiam :)
IKrakowianka 19.05.2016 21:14
sprawdzone i smaczne połączenie
Motorek 19.05.2016 21:06
moja ulubiona
krokus 19.05.2016 20:42
smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak