Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
groch 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 sz
ziele angielskie 2 szt
cebula 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
woda 2 litry
mąka 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
gęsi tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kroki postępowania

1
Przygotować kapustę kiszoną.
Krok 1 - Kapusta z grochem foto
2
Opłukać ,zalać wodą i zagotować.
Krok 2 - Kapusta z grochem foto
3
Odlać pierwszą wodę , zalać ponownie ,dodać liść laurowy , ziele angielskie, kminek ,posolić i dodać smalcu gęsiego i gotować do miękkości.
Krok 3 - Kapusta z grochem foto
4
Cebulę obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym i dodać do kapusty.
Krok 4 - Kapusta z grochem foto
5
Groch ugotować w osobnym naczyniu do miękkości i wymieszać z kapustą .
Dodać kostkę kucharek.
Krok 5 - Kapusta z grochem foto
6
Zagotować ,przyprawić do smaku i podawać na ciepło.
Krok 6 - Kapusta z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.01.2016 19:28
lubię kapustę z grochem, a właśnie mam świeżutką, ale mnie w twojej ten "groch" wygląda na fasolę ;)
Łukasz15 04.01.2016 23:21
Bardzo dobra
dorota w 04.01.2016 23:06
Jeszcze nigdy nie robiłam takiego dania, choć dużo o nim słyszałam dobrego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak