Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA Z GROCHEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 750 g
cebula 1 duża
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt
fasola biała 200 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA Z GROCHEM

Kroki postępowania

1
Groch gotujemy do miękkości, a w między czasie kroimy (szatkujemy)kapustę i również gotujemy ale w oddzielnym naczyniu, do miękkości. Następnie odcedzamy groch i od kapusty również odlewamy trochę wody. Łączymy razem groch z kapustą i razem gotujemy, gdzie razem zgniatamy.
Krok 1 - KAPUSTA Z GROCHEM foto
2
Dodajemy do smaku sól, pieprz, kostkę rosołową, a następnie mieszamy z koncentratem pomidorowym.
Krok 2 - KAPUSTA Z GROCHEM foto
3
Cebulę kroimy w kostkę i zrumieniamy na patelni, na koniec dodajemy do kapusty i chwilę jeszcze razem dusimy.
Podajemy ozdabiając natką pietruszki.
Smacznego!!!!!!
Krok 3 - KAPUSTA Z GROCHEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 04.01.2014 19:50
świetny przepis!
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 17:51
Ciekawy przepis
idealme 03.01.2014 17:07
pyszności! :)
IwonaDD 03.01.2014 16:24
jadłam coś podobnego u mojej babci wieki temu, do tego jeszcze w środku były ziemniaki, wyglądało na taką "ciapę", ale jakie to było pyszne, to szok! dałabym wiele ze przepis na to co wtedy,ale niestety moja babcia nie żyje, może spróbuje wykorzystać twój przepis dodając jeszcze ziemniaki, dzięki za inspirację!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak