Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grochem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
słonina 200-300 gram
ziemniaki 7-8 sztuk
sól
pieprz
fasola 500-600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grochem

Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć. Namoczoną dzień wcześniej fasolę delikatnie osolić i ugotować do miękkości.
Osobno ugotować kapustę. Groch delikatnie (to nie ma być paćka) rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i połączyć z kapustą. Ugotowane ziemniaki również rozdrobnić ( i też nie na pure) tłuczkiem i dodać do kapusty. Usmażoną słoninę dodać według uznania (ja dodaję tylko tłuszcz bez skwarków). Całość doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.02.2014 20:10
pycha :)))
IwonaKa 04.11.2013 17:34
moja ulubiona,pycha
Dorota59 15.05.2013 22:43
bardzo lubię- jest to pożywne danie
pestka 01.05.2013 18:30
mnie też kojarzy się z grudniowymi świętami
Aannkaa82 19.04.2013 21:19
Tak ta potrawa zazwyczaj kojarzy sie z wigilią a u mnie przekornie na kolacji wigilijnej jej nie ma :), ale gotuję czesto bo po prostu uwielbiam.
Megg 10.04.2013 21:32
kojarzy mi się z wigilią, pycha :)
dianix 10.04.2013 21:12
ja bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak