Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grochem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 500 g
groch 2,5 szkl
cebula 2 szt
majeranek 1 łżeczka
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grochem

Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem bulionu.
Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę.
Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu
Dodaj majeranek i powoli duś aż wszystkie smaki dobrze się połączą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.05.2013 10:06
Bardzo lubię
karolina1869 06.08.2012 11:48
kapuste z grochem to tylko w wigilię bez bczku oczywiście
lucyna15
lucyna15 27.12.2011 17:42
mniam :)
Seba 25.12.2011 10:59
pycha
Monika193
Monika193 24.12.2011 20:26
mniam
Ewa95 24.12.2011 11:24
ciekawe
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 09:14
smaczna
Wafelek2601 24.12.2011 08:38
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak