Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą i grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 75 dkg
fasola 20 dkg
grzyby leśne 5 dkg
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
masła 3 łyżki
cebula 1
kminek dosmaku
sól dosmaku
pieprz dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą i grzybami

Fasolę namoczyć na noc. Na na drugi dzień ugotować w tej wodzie w której się moczyła. Kapustę ugotować aż będzie miękka,wodę z niej odlać. Cebulę usmażyć na maśle lub na margarynie. Grzyby opłukać i też ugotować w tej samej wodzie co się moczyły. Kapustę wymieszać wraz z grzybami i fasolą. Ziemniaki ugotować i potłuc je w tej samej wodzie. I tą zalewą ziemniaczaną wlać do kapusty,dać kminek ,pieprz i sól. Zagotować. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 17.02.2013 16:10
muszę spróbować
pestka 18.01.2013 12:30
tak nigdy nie robiłam i nie jadłam, muszę wypróbować ten przepis
Alex_M 06.01.2013 11:24
smaczne!
gusia1000 03.01.2013 17:13
Też tak gotuję.
Kasnaj 02.01.2013 20:15
lubię
sylwiusia055 02.01.2013 20:07
pycha uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak