Kapusta z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • fasola biała

    200 g
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

  • cukier

  • pieprz

  • sól

  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć(najlepiej na noc), ugotować.

Kapustę poszatkować, ugotować.
Cebulę obrać, zeszklić na maśle, dodać mąkę.
Zasmażyć.

Kapustę odsączyć, połączyć z fasolą i zasmażoną cebulą.
Doprawić octem, przyprawą maggi, solą, cukrem i pieprzem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 18.01.2011 00:12
super
buksiak12 30.09.2010 12:20
fajny przepis
krzyniu1984 31.08.2010 12:15
uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat