Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapust kiszona 1 kg
fasola 20 dag
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Fasolę zalewamy wodą w rondelku i moczymy przez około 2-3 godziny. Następnie w tej samej wodzie ją gotujemy. Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Grzyby odciskamy z wody i drobno siekamy dodajemy do cebuli., podlewamy odrobiną wody i dusimy. Kapustę płukamy, odcedzamy i gotujemy. Następnie po około 10 minutach dodajemy podduszone grzyby z cebulką i przyprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajmy fasolę i jeszcze chwilę gotujemy. Kapustę taką można podać nawet do ziemniaków . SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 22.01.2014 15:20
nie bardzo przepadam wolę zwykły bigos
Ewelina47 28.04.2013 16:26
bardzo lubię
wiola333 16.04.2013 09:51
kusząco brzmi i wygląda
Lemon 27.12.2012 23:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak