Kapusta z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    duża
  • fasola

    2,5 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • ziemniaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalać wodą i moczyć przez całą noc. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, pokroić w paseczki, zalać wodą, dodać fasolę i gotować ok. 1 godziny. Ziemniaki obrać , przekroić na pół i dodać do kapusty, gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Odcedzić, całość ugnieść na puree. W razie potrzeby doprawić

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 24.12.2011 11:23
ciekawe
treonina 23.12.2011 18:14
z fasolą jeszcze nie jadłam :-)
halina17 23.12.2011 16:24
takiej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat