Kapusta z dodatkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • parówki

    3 szt
  • kiełbasa chuda

    3 pętka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • kostka mięsna

    1 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    do smaku
  • marchewka

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1 litr wody. Kapustę umyć,pokroić i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę,kostki rosołowe,pieprz,listki laurowe,ziele angielskie,przyprawę do gulaszu.Wszystko dusić.Po 20 minutach dodać kiszoną kapustę.Usmażyć na rozgrzanym oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone w talarki parówki.Wszystko wrzucić do garnka i wsypać łyżeczkę mielonej papryki.Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 25-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 25.01.2012 09:24
super
aleksa123 17.08.2011 08:48
fajne
Grażyna13 06.10.2010 14:31
Smakowita ta kapusta !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat