Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
kapusta czerwona
2 kg -
buraki czerwone
2 kg -
cebula biała
40 dag
Składniki na zalewę
-
ocet
1 szklanka -
woda
1 szklanka -
cukier
1 szklanka -
sól
2 łyżki -
ziele angielskie
-
liście laurowe
Sposób przygotowania
Kapustę drobno poszatkować, a buraczki ugotować, obrać i zetrzeć. Cebulę zaś obrać i drobno pokroić. Z podanych składników i przypraw ugotować zalewę i wystudzić. Następnie kapustę wymieszać z buraczkami, cebulą, wlać zalewę i odstawić na dwie godziny. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się