Kapusta z ćwikłą do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta czerwona

    2 kg
  • buraki czerwone

    2 kg
  • cebula biała

    40 dag

Składniki na zalewę

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżki
  • ziele angielskie

  • liście laurowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, a buraczki ugotować, obrać i zetrzeć. Cebulę zaś obrać i drobno pokroić. Z podanych składników i przypraw ugotować zalewę i wystudzić. Następnie kapustę wymieszać z buraczkami, cebulą, wlać zalewę i odstawić na dwie godziny. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 24.04.2016 20:54
smaczne zapasy domowe
eliza135 24.04.2016 18:36
smaczne takie
ilka01 24.04.2016 17:24
ciekawy przepis
bertpvd 24.04.2016 10:00
świetny przepis
Mniam 24.04.2016 09:39
Takiej sałatki z kapustą i buraczkami jeszcze nie robiłam. Ciekawy przepis.
IZABELA29 24.04.2016 09:25
cos pysznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat