Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ćwikłą do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 2 kg
buraki czerwone 2 kg
cebula biała 40 dag

Składniki na zalewę

ocet 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ćwikłą do słoików

Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, a buraczki ugotować, obrać i zetrzeć. Cebulę zaś obrać i drobno pokroić. Z podanych składników i przypraw ugotować zalewę i wystudzić. Następnie kapustę wymieszać z buraczkami, cebulą, wlać zalewę i odstawić na dwie godziny. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.04.2016 20:54
smaczne zapasy domowe
eliza135 24.04.2016 18:36
smaczne takie
ilka01 24.04.2016 17:24
ciekawy przepis
bertpvd 24.04.2016 10:00
świetny przepis
Mniam 24.04.2016 09:39
Takiej sałatki z kapustą i buraczkami jeszcze nie robiłam. Ciekawy przepis.
IZABELA29 24.04.2016 09:25
cos pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak