Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z cukinią w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
cukinia 180 gram
woda 2 szklanki
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z cukinią w sosie pomidorowym

Wodę zagotowujemy z kostką rosołową i koncentratem pomidorowym. Kapustę szatkujemy i przekładamy do bulionu. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty. Całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie.
(Potrawę można zagęścić mąką wymieszaną z małą ilością wody) Danie wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.08.2015 15:02
pyszne jedzonko
Motorek 14.08.2015 08:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak