kapusta z brukwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • brukiew

    300 g
  • ziemniak

    300 g
  • cebula

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej

    6 łyzek
  • bulion warzywny

    1,5 l
  • gałka muszkatołowa

    1 sztuka
  • kapusta włoska

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bialą i wloską kapustę pokroić w paseczki. Brukiew pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić w kostkę , cebulę również, por pokroić w cienkie paski, natkę z grubsza posiekać. W dużym garnku rozgrzać olej , podsmażyć na nim wszystkie składniki , wlac bulion i gotować ok. 35 min.. Potrawę przyprawić solą , pieprzem i gałką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
izapozdro 02.03.2011 15:35
lubię
magical66 20.02.2011 16:03
ciekawe
alaaa 13.02.2011 19:34
to ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat