Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska zasmażana.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska zasmażana.

Składniki:
* * 1 mała główka kapusty włoskiej
* * 1 cebula
* * szczypta cukru
* * 5 dag masła prawdziwego
* * 1 czubata łyżka maki pszennej
* * sól i pieprz ziołowy
* * 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
* * duża garść posiekanego koperku

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości .Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg.uznania, i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne d

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.11.2011 09:15
bardzo lubię taką kapustę
Jastinka 25.10.2011 10:20
świetne
jolanta19 17.10.2011 19:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak