Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska słodko kwaśna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
margaryna do smażenia 15 dag
sól
cukier
sok z cytryny
ziele angielskie
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska słodko kwaśna

WYKONANIE:

Kapustę poszatkować, ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, odlać troszkę zostawiając wody. Margarynę na patelni podsmażyć aby miała lekko rumiany odcień. Wlać do kapusty, dodać cukier, sól, sok z cytryny, pieprz. (Mało solę i daję sporo cukru i soku z cytryny).

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.02.2014 00:26
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak