Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska na mleku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 700 g
margaryna 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska na mleku

Kapustę oczyszczamy , myjemy i dzielimy na 4 części zalewamy wrzącą wodą z mlekiem i cukrem to musimy zagotować , gotujemy do miękkości , gdy już będzie kapusta miękka to kapustę wyjmujemy wycinamy głąb i układamy na półmisku polewamy bułką tartą wymieszaną ze stopionym mlekiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta 26.12.2023 21:34
Jak stopić mleko do kapusty włoskiej?
babcia
babcia 17.12.2012 22:20
ciekawy przepis
Kate131 06.10.2012 08:09
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak