Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska LIGHT

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5 główki
pieczarki 25 dag
groszek 25 dag
koperek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska LIGHT

1. Poszatkowaną kapustę włoską wrzucić do garnka, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, a następnie dusić do miękkości.
2. Do kapusty dodać pieczarki, groszek, pomidory oraz przyprawy, gotować chwilę.
3. Na końcu posypać koperkiem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 21.11.2012 14:21
do tego przepisu użyłam groszku konserwowego ( taki lubię najbardziej ), ale może być też świeży/mrożony. W takim przypadku trzeba go gotować trochę dłużej.
SmacznaPyza 17.11.2012 20:31
myślę, że przydałaby się informacja jaki to ma być groszek - świeży, konserwowy czy mrożony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak