Kapusta włoska LIGHT

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    0,5 główki
  • pieczarki

    25 dag
  • groszek

    25 dag
  • koperek

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Poszatkowaną kapustę włoską wrzucić do garnka, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, a następnie dusić do miękkości.
2. Do kapusty dodać pieczarki, groszek, pomidory oraz przyprawy, gotować chwilę.
3. Na końcu posypać koperkiem.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pajecznik 21.11.2012 14:21
do tego przepisu użyłam groszku konserwowego ( taki lubię najbardziej ), ale może być też świeży/mrożony. W takim przypadku trzeba go gotować trochę dłużej.
SmacznaPyza 17.11.2012 20:31
myślę, że przydałaby się informacja jaki to ma być groszek - świeży, konserwowy czy mrożony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat