Kapusta włoska kwaśno - słodka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 główka
  • mąka ziemniaczana

    pół łyżki
  • woda

    1 łyżka
  • ocet

    4 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz turecki

    2 strączki
  • rosół

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać . Mąkę ziemniaczaną wymieszać w miseczce z wodą , octem , sosem sojowym , cukrem i wódką , na dużej patelni smażymy strąki suszone strąki pieprzu przez 1 minutę , rozgrzewając przedtem olej , potem wyjąć strąki łyżką cedzakową , paprykę w proszku połączyć z rosołem . Kapustę poszatkowaną na duże kawałki włożyć na patelnię i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty , posolić , wlać rosół wymieszany z papryką i smażymy na średnim ogniu dalsze 5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączoną w miseczce z innymi składnikami wlać do kapusty mieszając dusimy 1 minutę . .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 23.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat