Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska do obiadku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
kiełbasa 500 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska do obiadku

Kapustę myjemy i szatkujemy na drobno. Wkładamy do wysokiego garnka, zalewamy wodą, wsypujemy łyżeczkę soli, dodajemy ziele angielskie, listek i gotujemy do miękkości. Kiełbaskę kroimy w kosteczkę razem z cebulą i smażymy na oleju, dodajemy koncentrat, sos i mieszamy. Całość przekładamy do kapusty, przyprawiamy. Gotową kapustkę posypujemy koperkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.10.2014 14:51
idealnie pasuje do kotlecika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak