Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 szt
czosnek 4 ząbki
olej 3/4 szkl
ocet 1/4
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
biała kapusta 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta w zalewie

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce. Z oleju, octu, cukru oraz soli podgotować zalewę. Ciepłą zalewę wlać do kapusty i marchewki. Wymieszać i dodać przeciśnięty czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.05.2013 07:29
I co dalej? Kapusta do słoika, do obiadu jako surówka, czy może jednak powinna się jakiś czas przemarynować w tej zalewie? Przepis niekompletny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak