Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta szmurowana

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 sztuki
masło roślinne 3 łyżki
cukier 1/2 szklanki
sól do smaku
sok z cytryny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta szmurowana

WYKONANIE:

Kapustę oczyścić ze wierzchnich liści, umyć, poszatkować drobno, wlać wodę do dużego garnka, dodać kapustę trochę posolić (1/2 łyżeczki) i gotować do miękkości. Odlać wodę. Na patelni zrumienić masło roślinne na brązowy kolor ale nie spalić, dodać do kapusty. Dodać cukier, sok z cytryny (lub kwasek cytrynowy), doprawić do smaku solą. Kapusta musi mieć smak słodko kwaśny.

SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 18.05.2014 21:24
Zapomniane określenie.Moja mama i teściowa robiły właśnie szmurowaną kapustę.
Renata9 18.05.2014 16:26
fajna kapustka, lubię taką
w mojej kuchni 18.05.2014 16:14
szmurowana, taka babcia robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak