kapusta świąteczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kapusta biała

    1 kg
  • kminek

  • cebula

    1 szt
  • masło

    15 dkg
  • śmietana

  • kostaka rosołowa

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • prawdziwki

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości az odejdzie kwas i dodajemy lekko podgotowane grzyby i troszkę wywaru z nich oraz kminek. Cebulę kroimy i smażymy na maśle do miekkości gdy kapusta będzie gotowa dodajemy cebulę i śmeietany wg uznania doprawiamy do smaku posypujemy koprekiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 06.07.2012 23:03
bardzo lubię
ajres 29.01.2012 22:00
smaczna
ajres 29.01.2012 21:58
smaczna
Jodaj 15.01.2012 13:37
mniam :)
monika154 28.03.2011 11:26
smakowitości
artur7 28.03.2011 11:22
palce liząc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat