Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta postna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1.1/2 kg
grzyby suszone 150 gram
olej 2 łyżki
kminek Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta postna

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby (sama suszyłam je są to podgrzybki koźlaki prawdziwki) wrzuciłam do miski i zalałam gorącą wodą, przykryłam talerzem i zostawiłam na godzinę. Przemyłam je ale ładnie pachną :)
Krok 1 - Kapusta postna foto
2
Kapustę kiszoną odcedziłam z wody i włożyłam do garnka. Zalałam woda tak aby zakryło kapustę dodałam liść laurowy, kminek, ziele angielskie i pieprz.
Krok 2 - Kapusta postna foto
3
Przykrywka przykryłam ganek gotowałam 2.1/2 godziny aż kapusta zmiękła. Grzyby obmyte pokroiłam na drobniejsze kawałki i dodałam w trakcie gotowania do kapusty . Dodałam 2 łyżki oleju i trochę kucharka do smaku całość gotowałam jeszcze z 30 minut i gotowe .
Krok 3 - Kapusta postna foto
4
Gotowe grzybki pachną w całym domu
Krok 4 - Kapusta postna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 10.04.2013 12:23
ale fajne zdjecia
SmakolykiJoanny 10.04.2013 10:50
Suszone grzyby pachną w całym mieszkaniu .
Konczi 10.04.2013 10:49
apetyczna ta Twoja kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak