Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna kapusta do obiadu. Bardzo lubię taką kapustę, chociaż kiszoną nie pogardzę. Często do tej wersji dodaję ketchup domowy z pomidorów.

Składniki:

Kapusta słodka:

kapusta biała 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa wiejska 40 dag
kości wędzone 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
woda 0.75 szklanki
liście laurowe 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pomidorowa

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Dodajemy wędzoną kość, liść laurowy i lekko zrumienioną cebulę. Trochę solimy.

Kiełbasę kroimy w kostkę (można ją podsmażyć) i dodajemy do gotującej się kapusty.

Doprawiamy do smaku koncentratem, wodą z kiszonych ogórków, solą i dość mocno pieprzem.

Podajemy do obiadu albo z kromką pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak