Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta po włosku z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 3 kg
ogórki kiszone 1\\2 kg
marchewka 1\\2 kg
cebula biała 5
woda 9 szklanek
sól
ocet 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta po włosku z papryką

Cebulki kroimy na cieniutkie krążki, solimy i odstawiamy . Kapustę włoską musimy cienko poszatkować , tak samo ją solimy i odstawiamy na 4 godziny. Kapusta na pewno puści sok , a gdy już puści to cały czas odsączamy i odlewamy. Paprykę można pokroić dowolnie , marchew ścieramy na tartce , ogórki kiszone kroimy na półplasterki. Jeśli mamy duża miseczkę to wkładamy wszystkie te składniki i mieszamy , odstawiamy i robimy teraz zalewę . Do rondelka wlewamy wodę , czyli te 9 szklanek , solimy , cukrzymy , dodajemy przyprawy i zagotujmy . Wlewamy na końcu ocet i jeszcze gotujmy . Sałatkę wypełniamy zalewą , zakręcamy i pasteryzujemy 20 minutek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.12.2012 12:26
mmm smaczna;]
babcia
babcia 23.04.2012 12:01
ciekawe połaczenie
babcia
babcia 23.04.2012 12:01
ciekawe połaczenie
ElizaT 02.03.2011 10:40
Smacznie się Twoje danie zapowiada.
RenataZ-et 15.01.2011 12:47
Bardzo fajna zaprawa na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak