Kapusta pekińska z wiosennymi dodatkami w majonezie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • rzodkiewka

    5-8 sztuk
  • Szczypiorek cienki posiekany

    3-4 łyżki
  • sałata zielona

    5-8 dużych liści
  • majonez

    2 łyżki
  • ogórek świeży

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta pekińska z wiosennymi dodatkami w majonezie foto
Kapustę poszatkować, ogórka obrać i pokroić w ćwiartki a następnie w plastry. Na całość zetrzeć sól ziołową z Młynka Prymat.
Krok 2 - Kapusta pekińska z wiosennymi dodatkami w majonezie foto
Dodać rzodkiewkę startą na tarce o dużych oczkach oraz posiekany szczypiorek.
Krok 3 - Kapusta pekińska z wiosennymi dodatkami w majonezie foto
Dodać sałatę porwaną rękami na małe kawałki i oprószyć przyprawą do sałatek z Młynka Prymat. Dodać majonez i lekko wymieszać.
Krok 4 - Kapusta pekińska z wiosennymi dodatkami w majonezie foto
Podawać do obiadu od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 25.10.2013 00:33
pyszna surówka
ONY_za_kare 20.09.2013 10:51
super suroweczka :)
mysza75 02.08.2013 12:58
fajna zdrowa pekinka
Mysiunia 20.06.2013 07:29
bardzo lubię takie lekkie surówki :)
Alex_M 07.06.2013 10:25
fajna suroweczka :)
Monika58 13.05.2013 14:52
smaczna i naprawdę wiosenna
Sroczka 12.05.2013 20:13
Bardzo lubię zjeść taką suróweczkę do obiadu.
Beatris 12.05.2013 19:58
Bardzo lubię takie dodatki do obiadu.
Zdzisław 12.05.2013 19:36
lubie takie surówki
Gracer 12.05.2013 18:57
doskonała do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat