Kapusta pekińska z selerem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    20 dag
  • ser żółty

    5 dag
  • seler konserwowy

    0,5 szkl
  • kukurydza konserwowa

    0,5 szklanki
  • pomidor

    1 szt
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sok z pomarańczy

    2-3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać, pomidora pokroić w kosteczkę. seler i kukurydzę osączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, sok z pomarańczy i oliwę. Przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 29.06.2017 08:35
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat