Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z rukolą i bazylią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
rukola 5-10 dag
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
pomidory 1-2 szt
oliwki czarne 4-5 szt
szczypiorek siekany 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej z bazylią 2-3 z pomidorami
bazylia świeża 8-10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z rukolą i bazylią

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować, wsypać do miski, wymieszać z przyprawą curry.
Krok 1 - Kapusta pekińska z rukolą i bazylią foto
2
Kukurydzę osączyć z zalewy, połączyć z kapustą, dodać pokrojone pomidory, oliwki, posiekany szczypiorek, porwaną na kawałki rukolę, liście bazylii i posiekany szczypiorek.
Krok 2 - Kapusta pekińska z rukolą i bazylią foto
3
Skropić olejem z pomidorami, czosnkiem i bazylią, doprawić do smaku szczyptą soli, zamieszać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z rukolą i bazylią foto
4
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Kapusta pekińska z rukolą i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.01.2014 22:57
pięknie wygląda i pewno wspaniale smakuje
romanrafal
romanrafal 08.11.2013 17:44
smaczna sałatka
Katarzyna59 08.11.2013 07:38
bardzo smaczna
noninka77 07.11.2013 11:16
uwielbiam takie sałatki:)
Ankha 07.11.2013 10:34
jakby mi ktoś podal tę sałatkę,nie odmówiłabym
usmiech 07.11.2013 10:12
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak