Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Surówka z kapusty pekińskiej to smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta, doskonale smakuje jako samodzielne danie.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 30 dag
papryka czerwona 10 dag
papryka żółta 10 dag
jabłko 1 sztuka
kukurydza konserwowa 0.5 szklanki
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 2 sztuki
majonez light 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 0.5 łyżeczki
szczypiorek posiekany 1 łyżka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

Sposób przygotowania.

1
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Paprykę i suszone pomidory pokroić w słupki.
Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć.
Wszystkie pokrojone składniki wsypać do miski.
Krok 1 - Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami foto
2
Połączyć z majonezem i jogurtem.
Oprószyć przyprawą curry Prymat, doprawić do smaku solą himalajską Prymat i dokładnie wymieszać.
Posypać szczypiorem, podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 2 - Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak