Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Surówka z kapusty pekińskiej to smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta, doskonale smakuje jako samodzielne danie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta pekińska

    30 dag
  • papryka czerwona

    10 dag
  • papryka żółta

    10 dag
  • jabłko

    1 sztuka
  • kukurydza konserwowa

    0.5 szklanki
  • pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

    2 sztuki
  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • przyprawa curry

    0.5 łyżeczki
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • Sól himalajska Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania.

Krok 1 - Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami foto
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Paprykę i suszone pomidory pokroić w słupki.
Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć.
Wszystkie pokrojone składniki wsypać do miski.
Krok 2 - Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami foto
Połączyć z majonezem i jogurtem.
Oprószyć przyprawą curry Prymat, doprawić do smaku solą himalajską Prymat i dokładnie wymieszać.
Posypać szczypiorem, podawać od razu po przygotowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat