Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką i fasolką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
papryka zielona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryczka chilli 1/4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
fasolka szaragowa 20 dag
cukier 1/2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką i fasolką

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i startą na tarce o dużych otworach marchew.Oczyszczoną fasolkę szparagową ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Kapusta pekińska z papryką i fasolką foto
2
Do pół miękkich warzyw włożyć poszatkowaną kapustę pekińską, drobno posiekaną papryczkę chilli, wlać 2-3 łyżki wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Kapusta pekińska z papryką i fasolką foto
3
Pod koniec wsypać fasolkę, doprawić pieprzem, sokiem z cytryny i solą, wymieszać, smażyć przez 2-3 minuty.
Krok 3 - Kapusta pekińska z papryką i fasolką foto
4
Podawać na ciepło jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Kapusta pekińska z papryką i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.12.2013 15:53
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 13.09.2013 20:24
Wygląda wspaniale.
olkaaa 04.09.2013 07:50
muszę spróbować
Joannasz3190 02.09.2013 11:07
Wygląda smakowicie :)
ssylwiaa 02.09.2013 10:57
świetny zestaw warzyw :)
Piotr-21 02.09.2013 10:34
bardzo dobra
Barbara/zuza22_85 02.09.2013 10:22
musze zrobić
Paolcia 02.09.2013 10:13
bardzo fajny przepis :)
Ewelina47 02.09.2013 09:58
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak