Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
30 dag -
ogórki kiszone
2 szt -
cebula czerwona
0,5 szt -
marchewka
1 szt -
gruszka
1 szt -
szczypiorek posiekany
1-2 łyżki -
papryka zielona
0,5 szt -
majonez light
2 łyżki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1/4 łyżeczki -
sól do smaku
-
cukier
do smaku -
sok z cytryny
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Kapusta pekińska z marchewką i gruszką
Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się