Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarmuż 7-8 liści
kapusta pekińska 40 dag
kalafior 40 dag
por 1 szt
masło 5-7 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską i jarmuż poszatkować. Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, osączyć. Na połowie masła podsmażyć pokrojony na 2 cm kawałki por, dodać kapustę, jarmuż, wymieszać.
Krok 1 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto
2
Wlać kilka łyżek wody lub bulionu, wsypać suszone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Umyty kalafior ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto
3
Gorące warzywa włożyć do miski, na wierzch ułożyć kalafior, polać usmażonym masłem z bułką tartą, podawać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.01.2014 17:14
Apetyczne połączenie.
Adam/ZUB3R 04.01.2014 10:22
ciekawa ta kapusta
Poison1988 30.10.2013 19:52
wyborne połączenie, aż ślinka cieknie :)
Gracer 30.10.2013 09:57
coś smacznego
dodi 30.10.2013 09:13
ciekawe połączenie
babeczka007 30.10.2013 09:06
Mniam mniam :)
Monia 30.10.2013 08:46
Nigdy nie robiłam potraw z jarmużem, nawet nigdy tego nie jadłam ;-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak