Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem

Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    7-8 liści
  • kapusta pekińska

    40 dag
  • kalafior

    40 dag
  • por

    1 szt
  • masło

    5-7 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto
Kapustę pekińską i jarmuż poszatkować. Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, osączyć. Na połowie masła podsmażyć pokrojony na 2 cm kawałki por, dodać kapustę, jarmuż, wymieszać.
Krok 2 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto
Wlać kilka łyżek wody lub bulionu, wsypać suszone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Umyty kalafior ugotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem foto
Gorące warzywa włożyć do miski, na wierzch ułożyć kalafior, polać usmażonym masłem z bułką tartą, podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 11.01.2014 17:14
Apetyczne połączenie.
Adam/ZUB3R 04.01.2014 10:22
ciekawa ta kapusta
Poison1988 30.10.2013 19:52
wyborne połączenie, aż ślinka cieknie :)
Gracer 30.10.2013 09:57
coś smacznego
dodi 30.10.2013 09:13
ciekawe połączenie
babeczka007 30.10.2013 09:06
Mniam mniam :)
Monia 30.10.2013 08:46
Nigdy nie robiłam potraw z jarmużem, nawet nigdy tego nie jadłam ;-P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat